viernes, 4 de septiembre de 2009

PESSEBRE MONUMENTAL DE PALLEJÀ

S’anomena pessebre monumental per les seves grans dimensions, per la categoria de l’obra, perquè no li manquen detalls i també perquè l’entorn del Castell li referma la grandesa.
El seu muntatge és excel·lent: El decorat de fons amb tot l’univers creat, el sol, la lluna, les estrelles… que amb imaginació i tècnica representen el dia i la nit admirablement, les muntanyes calcàries i les de pedra vermella formant un bell contrast, el salt frondós d’aigua i el naixement del riu que en el seu recorregut alimenta els camps de conreu.
La cova tan ben treballada per albergar Jesús en el seu naixement, la cova dels pastors, el palau dels Reis de l’Orient, les cases d’un poble senzill, amb el pou en què no hi manca l’aigua, el palau aristòcrata amb tota l’esplendor, les figures del naixement de Jesús, les dels Reis de l’Orient, les dels pastors i les del poble també tenen una gran bellesa.
La inauguració fou molt entranyable amb la cantada de nadales a càrrec dels nens i nenes de l’escola Jacint Verdaguer.
TV3 també el va presentar i ens el feia gaudir acompanyat d’un concert de Nadal excel·lent.
Ara jo voldria ressaltar la il·lusió dels que han realitzat l’obra: m’imagino que les moltes hores que hi han dedicat, a més a més de l’esforç i de la creativitat, hauran servit per gaudir dels records de la seva infantesa, quan a casa o a l’escola preparaven les festes de Nadal tot fent un petit o gran pessebre mentre entonaven cançons nadalenques que omplien els seus cors d’alegria.
Estic segura que han sentit la nostàlgia d’aquelles celebracions senzilles, que sense tants llums ni decoracions pel carrer eren més familiars i més íntimes tot fent viu el veritable sentit de Nadal: la Missa del Gall amb la cantada al pessebre tot compartint neules i torró, el típic dinar de Nadal amb l’escudella i carn d’olla, la bona pilota, el pollastre farcit amb prunes i pinyons i aquell champany dolcet que junt amb els torrons i les neules solia cagar el tió.
Felicitats i endavant, grup de pessebristes! Amb el vostre treball ajudeu a mantenir les tradicions tan arrelades a casa nostra.
Us desitjo a tots i a totes unes festes plenes de pau i amor. Que els Reis omplin les vostres llars de regals el dia 6 de gener tot celebrant l’immemorable festa.
Rosa Juncadella. Pallejà, 30 de desembre de 2007

No hay comentarios:

Publicar un comentario